Kvv kant en klaar vers vlees voor u hond.


bestellijst%20kvv.pdf


Als honden eigenaar wilt u natuurlijk het aller beste voor uw huisdier, en gezonde voeding is daar ook onderdeel van. Een steeds populairdere optie is KVV, ook wel Kant-en-Klaar Vers Vlees. KVV bevat voedingsstoffen die goed aansluiten bij de natuurlijke behoeften van uw huisdier.
De overstap naar KVV, kan best wat vragen met zich meebrengen. Hoeveel KVV voer ik mijn hond? Wat is het beste KVV voor mijn hond? Waar moet ik op letten bij de overstap? Daarom behandelen wij hier het voedingsadvies zodat jij de beste keuze kan maken voor jouw hond! En mochten na het lezen nog vragen zijn dan stuurt u ons gewoon even een berichtje. (06-11740913)


Waarom vers vlees voor mijn hond?
De hond stamt af van de wolf. Deze behoren tot de carnivoren. Het darmstelstel van de hond is nog steeds dezelfde als die van de wolf vroeger, namelijk erg kort. Er zitten van nature heel veel bouwstoffen in vers vlees, namelijk: vetten, eiwitten, vitamines A, B1, B3, B6, B12 en Vitamine D. Ook de mineralen ijzer, zink, kalium, calcium, magnesium en mangaan zitten in vlees.


Hoe maak ik de overstap van droogvoer naar vers vlees voor mijn hond?
De overstap van droogvoer naar vers vlees dient geleidelijk aan te gebeuren. Dit komt omdat de ph-waarde van de maag van de hond op droogvoer veel minder zuur is dan wanneer een hond op vers vlees staat. Wanneer een hond op vers vlees staat is het maagzuur van de hond net zo zuur als zoutzuur! En dat moet ook, anders kunnen botten een stuk moeilijker verteerd worden. Ook hebben bacteriën geen kans op overleven in een zure omgeving als deze. Van de ene op de andere dag de overstap maken zorgt dus voor een te grote verandering wat niet goed is voor de hond. Als er een overstap gemaakt wordt zal er in de eerste week het ontgiftingsproces plaatsvinden. Omdat droogvoer kunstmatige stoffen, conserveermiddelen en E-nummers bevat en vers vlees niet, worden deze op het moment van de switch direct het lichaam uitgewerkt. De hond gaat helemaal terug op zijn natuurlijke voeding en zal alle overtollige afvalstoffen uitscheiden. Diarree en stinken uit de huid zijn dus normale reacties zodra de overstap gemaakt wordt. Dit duurt maximaal een paar dagen.


Overstap op vers vlees voor een hond met een gevoelig darmgestel:
Maak eerst je brokken helemaal op en wanneer je de eerste dag start met vers vlees gooi daar dan een beetje kokend water overheen en laat dit afkoelen. Dit doe je 5 tot 7 dagen lang, maar elke dag doe je er steeds minder kokend water overheen. Zo bouw je rauw voeren op en kan de maag en darmflora daaraan wennen.


Hoe kan ik vers vlees combineren met droogvoer?
Als je toch een combinatie wil maken in vers vlees en droogvoer, kies dan voor een koudgeperste brok. Vers vlees en een koudgeperste brok hebben hetzelfde verteringsproces wat beter is voor het gehele maag-darmgestel. Een geëxtrudeerde brok zwelt als het ware op in de maag en een koudgeperste brok en vers vlees vallen uit elkaar in de maag. Wilt u toch een geëxtrudeerde brok voeren? Laat dan minimaal 8 uur tussen de maaltijden zitten. (dit is niet iets wat wij persoonlijk aanraden ivm de maagzuur van de hond)


Hoeveel KVV hond per dag?
Puppy’s: 40 tot 50 gram per kilo lichaamsgewicht.
Volwassen honden: 20 tot 30 gram per kilo lichaamsgewicht.
Honden op leeftijd: 15 tot 20 gram per kilo lichaamsgewicht.


Dit zijn de richtlijnen per dag. Dat wil niet zeggen dat elke hond dezelfde behoefte heeft. Wanneer uw hond aankomt of afvalt dan kunt u daar zelf op inspelen door minder of meer te geven. U mag hiervoor ook ons een berichtje sturen en wij kijken graag met u mee naar eventuele aanpassingen. (06-11740913)


klik hieronder voor onze prijslijst/ bestellijst.

bestellijst%20kvv.pdf