Verschillende behandelingen voor u kat:

Plukken/ontwollen van lang en half langharige katten:


Wanneer de vacht van uw kat goed is onderhouden is er een mogelijkheid om deze met regelmaat te laten plukken, tijdens het plukken word de los zittende onderwol verwijderd. De los zittende onderwol zorgt vaak voor een dof uitziende vacht, na een behandeling in de salon zal uw kat weer een stralende en verzorgend uitziende vacht hebben
Bij het pukken/ontwollen van de vacht kan er ook voor gekozen worden een gedeelte te scheren. Wanneer de kat vaak klitten op de buik heeft en of het kammen hier niet toelaat is het een optie om de buik te scheren. Op deze manier hoef je de kat minder vaak lastig te vallen.
Als u dit met regelmaat doet zullen er minder snel klitten ontstaan en blijft de kat een mooie glanzende vacht behouden. Wel is het dan aanteraden om een keer per drie maanden een behandeling te plannen.

 

Het ontwollen van een kortharige kat:

De kortharige kat verhaard net als de kortharige hond het meeste in huis.
Ook hiervoor kunt u bij ons terecht, we kunnen ze helpen door ze te ontwollen.
Tijdens de ruiperiode likken de katten hun eigen vacht schoon, door het verharen bestaat er een kans op verstoppingen in het maag-darmstelstel, door de katten te ontwollen zorgt u er tevens voor dat ze minder last hebben van haarballen, jeuk en vooral dat u minder haren in huis en op uw kleding heeft.
De kat zal er een mooie gezonde glanzende vacht aan over houden.
Het is aan te raden om de behandeling per ruiperiode uit te laten voeren, dit verschilt van eens in de drie tot zes maanden.

 

Scheren:

Er zijn verschillende redenen waarom u uw kat zou laten scheren:
- De meest voorkomende is klit vorming, wanneer de kat te veel klitten en of een vervilte vacht heeft zal deze worden geschoren.
- Wanneer de kat zich niet wil laten kammen, is het een optie om deze te laten scheren. Op deze manier zorgt u voor minder stress en spanningen bij uw kat.
- Een medische rede kan er voor zorgen dat het slim is om de vacht te scheren. Tijdens een verwonding, een huid aandoening enz.
- Ook kan het zo zijn dat uw kat simpel weg last heeft van zijn lange haren, het komt geregeld voor dat de kat zich niet lekker in zijn vel voelt zitten maar er geen duidelijke aanleiding hiervoor is. Soms is de oplossing heel simpel op te lossen, door hem te scheren.
Tijdens het scheren blijven de kop, poten en staart van de kat lang. (het kan voorkomen wanneer de staart ernstig is geklit deze toch deels moet worden geschoren) de kop en poten blijven lang vanwege de tast haren van een kat, deze zullen wel netjes bijgeknipt worden. ( Dit alles word uiteraard zonder narcose uitgevoerd)
.