Honden- en kattentrimsalon Best 

Het adres voor uw hond en kat     

Verschillende Behandelingen voor u hond

Knippen:

Met de schaar kan bijna ieder gewenst model aangebracht worden als de vacht toe laat. Hiermee word de hond volledig naar uw eigen wensen geknipt. De vacht kan op ieder gewenste lengte geknipt worden.

Voorbeelden van honden met een knipvacht zijn onder anderen:

 

Scheren:

Dit kan nodig zijn wanneer de vacht van een hond te veel klitten heeft. Hierbij zal ik kijken hoe ernstig de klitten zijn en wat hier mee de mogelijkheden zijn, dit kan betekenen dat u uw hond helemaal kort moet laten scheren.

Voorbeelden van honden met ernstige klitten.

 

Plukken:
Dit houd in dat de bovenste dode haren worden verwijderd. Deze worden met de vingers er uit geplukt zodat de nieuwe haren zichtbaar worden. Als de vacht plukrijp is voelt de hond hier niets van. Mocht u hier te lang mee wachten kan de hond jeuk krijgen, ze krijgen zelf de dode haren er niet uit.
Voorbeelden van honden met een pluk vacht zijn  onder anderen:


 

ontwollen:
Hierbij word de hond ontdaan van zijn onder wol. De vacht die onder op de huid zit laat gemiddeld 2 keer per jaar los ook wel rui genoemd. Dit kan erg vervelend zijn in huis en om dit voor u te vergemakkelijken word de hond hierbij geholpen, en de loszittende haren worden dus verwijderd.
Voorbeelden van honden die ontwold kunnen worden zijn.

Kortharige honden:
Deze verliezen in de rui periode een hele hoop haren, om dit te verminderen kunt u deze laten wassen. Hierbij worden de loszittende haren er uit gehaald.